grudzień17

Pierś z kurczaka z pieczarkami i porem w sosie

dodano: 17 grudnia 2009 przez seatibiza


Składniki:

FILET Z KURCZAKA – 0,14 kg PIECZARKI – 0,03 kg POR – 0,03 kg MASŁO – 0,03 kg ŚMIETANA – 0,02 l OLEJ – 0,02 l KOPER – według uznania SÓL/PIEPRZ – według uznania

Sposób przygotowania:

Oczyszczoną z błon pierś kurczaka rozbijamy młotkiem na cienki filet. Doprawiamy ; solą, białym pieprzem. Pieczarki pokrojone w plastry smażymy na maśle razem z drobno pokrojoną porą, którą wcześniej dokładnie myjemy. Oprószamy bardzo delikatnie tartą bułką. Doprawiamy. Z piersi kurczaka i farszu formujemy roladę. Smażymy na mieszance oleju i masła. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu robimy sos. Pokrojoną cebulę szklimy, podlewamy bulionem i redukujemy. Dolewamy śmietankę chwilę jeszcze trzymamy na ogniu i doprawiamy.


photo
pierś z kurczaka z pieczarkami i porem w sosie: idealne na obiad Zdjęcie pochodzi z notki Pierś z kurczaka z pieczarkami i porem w sosie


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy