grudzień16

Makowiec

dodano: 16 grudnia 2009 przez seatibiza


Sposób przyrządzenia

Ciasto: 3 białka ubić na sztywną pianę, margarynę(10 dkg) utrzeć z cukrem (3/4 szkl, żółtkami (3 szt)na jednolitą masę, dodawać po trochu mąkę (1 szkl), mąkę kartoflaną (1/2 szkl, śmietanę oraz proszek do pieczenia. (ciasto musi mieć konsystencję bitej śmietany. Wyłożyć na blachę. Masa: Cukier (30 dkg)utrzeć z jajkami (3 szt), dodawać po łyżce maku (mak musi być przemielony)i po trochu roztopionej margaryny (1/2 kostki), olejek migdałowy i bakalie. Utartą masę wyłożyć na ciasto. Upiec


photo
makowiec: pycha!!! Zdjęcie pochodzi z notki Makowiec


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy