grudzień15

Barszcz czerwony

dodano: 15 grudnia 2009 przez seatibiza


Sposób przyrządzenia

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i obrać. Do garnka dodać obrane i pokrojone na połówki buraki oraz ziarna ziela, liście laurowe, pieprz, sól oraz ząbki czosnku i majeranku. Gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku. Można dodać także trochę przypraw z suszonych i krojonych warzyw. Gotować jeszcze chwilę, zdjąć z kuchenki, trochę przestudzić i dodać surowego startego buraka dla uzyskania bardziej intensywnego koloru. Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować! Barszcz nalewać przez sitko. Podawać można z uszkami, pasztecikami czy też pasztecikami. Zastosowanie dowolne.


photo
Barszcz czerwony: idealny co dzień,również na wigilię Zdjęcie pochodzi z notki Barszcz czerwony


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy